Spoorviaduct aan Roeselaarse station hele maand lang afgesloten

© Foto JBR
Jos Remaut

Vandaag zijn grootse onderhoudswerken gestart aan het spoorviaduct van de Ardooisesteenweg, dat meer dan 40 jaar oud is. Tot en met woensdag 31 augustus is de fietsenstalling er afgesloten, de bushalte onder de sporen eveneens.

De werken kaderen in de vernieuwing van het Roeselaarse stationsgebouw, die overigens ook flink opschieten. Het in ondertussen al een paar jaar dat er door dit spoorviaduct geen autoverkeer meer is toegelaten. Alleen de stadsbussen van De Lijn rijden er nog door en hebben er zelfs hun halte. Deze haltes zijn nu verplaatst naar het busstation aan de achterzijde van het station, in de nabijheid van de Lijnwinkel. Het Roeselaarse stadsbestuur koestert plannen om in een verdere toekomst de bushaltes van het viaduct definitief af te schaffen, maar hier moet nog over gesproken worden met De Lijn, dus per 1 september keren ze vooralsnog terug naar hun huidige plaats.

Ook fietsenstalling tijdelijk verplaatst

In het viaduct van de Ardooisesteenweg werd de jongste jaren ook een flinke capaciteit aan fietsenstallingen uitgebouwd. Door de werken zijn ook deze de hele maand augustus afgesloten. Fietsers kunnen terecht in de fietsenstalling op de hoek van de Beversesteenweg en de Sint-Amandsstraat. Of in de extra fietsenstalling die iets verder is aangelegd op de voormalige goederenkoer. Die stalling bereiken ze via het fietspad dat op de hoek van de Beversesteenweg en de Sint-Amandsstraat start en langs de spoorweg naar de TRAX-site loopt.

Fietsen die vandaag nog in de fietsenstalling stonden, werden door de medewerkers van fietspunt Eco-Velo weggenomen. De eigenaars van die fietsen kunnen bij Eco-Velo (Stationsplein 19) vernemen waar hun fiets in bewaring is genomen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier