Spoorverkeer tussen Lichtervelde en Kortrijk weer hernomen

© Frank Meurisse
Redactie KW

Een defecte bovenleiding in de buurt van de overweg aan de Kortrijksestraat in Heule zorgt ervoor dat het treinverkeer tussen Kortrijk en Lichtervelde nog urenlang verstoord zal zijn.

Eén trein raakte geblokkeerd, de passagiers konden overstappen op bussen.

“Rond 7 uur werd vastgesteld dat een leidraad van de bovenleiding is losgekomen”, zegt woordvoerder Frédéric Petit van Infrabel. “Dat gebeurde ter hoogte van de overweg aan de Kortrijksestraat in Heule. Beide sporen zijn hierbij buiten dienst.”

Doordat uit veiligheidsoverwegingen onmiddellijk de stroom werd uitgeschakeld raakte één trein geblokkeerd. Die viel stil tussen Sente en Lendelede. Het ging om de trein Oostende-Luchthaven die een 150-tal reizigers aan boord had. Na een uurtje konden die geëvacueerd worden met bussen. Intussen nemen ook bussen de dienstverlening over tussen Kortrijk en Lichtervelde. Hierdoor duurde de reistijd zowat een half uur langer.

Sinds iets na 12.30 uur is één spoor tussen Kortrijk en Lichtervelde weer beschikbaar. Reizigers moeten wel rekening houden met grote gevolgvertragingen, zegt Infrabelwoordvoerder Frédéric Petit. Aan het spoor waar de bovenleiding beschadigd geraakte, moet de rijdraad vervangen worden en moet de bovenleiding vervolgens over een afstand van 500 meter gecontroleerd worden. Infrabel hoopt dat die klus geklaard is tegen 16.00 uur, het begin van de avondspits

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier