Spoorverkeer tussen Komen en Ieper verstoord tijdens de weekends

Redactie KW

Infrabel gaat werken uitvoeren in en rond Ieperen dat zal tijdens de weekends hinder met zich meebrengen voor de reizigers.

De moderniseringswerken op de spoorlijn 69 zullen vooral tussen Komen en Ieper merkbaar zijn. De lijn wordt er volledig vernieuwd, dus er komen nieuwe kiezelstenen, dwarsliggers, sporen en overwegen en dit om de veiligheid van zowel trein- en wegverkeer te garanderen.

Gezien de werken ook aan de overwegen zullen plaatsvinden zullen deze ook afgesloten worden. De eerste die zal worden aangepakt is de overweg in de Kemmelseweg. Op 22 februari om 20 uur gaat de overweg dicht, tot 23 maart. In deze periode zal ook de Rijselseweg drie dagen worden afgesloten, van 26 februari (20 uur) tot 29 februari.

Ook in Zillebeke worden de overwegen vernieuwd. De planning is als volgt : Komenseweg van 29 februari tot 23 maart en de Blauwepoortstraat van 26 februari tot 19 april. Tijdens de week zal er normaal spoorverkeer mogelijk zijn tussen Ieper en Komen, maar in de weekends van 27-28 februari, 5 – 6 maart, 12 – 13 maart, 2 – 3 april en 9 -10 april zal er geen treinverkeer zijn. De NMBS voorziet dan in een vervangende buslijn tussen Menen en Poperinge.

(NFG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier