Snoep voor bestuurders die de juiste rijrichting respecteren in Bellegem

Redactie KW

De ouderraad van vbs Bellegem bedankte op woensdagmorgen 20 januari iedereen die het vrijwillig éénrichtingsverkeer aanhield met ‘neuzen’.

Op woensdagmorgen 20 januari was er een ‘neuzenactie’ in de schoolomgeving van vbs Bellegem. Al wie te voet of met de fiets naar school kwam, of met de auto zijn ‘neus’ in de juiste richting zette, kreeg een ‘neusje’ om te snoepen.

De ouderraad probeert al geruime tijd om structureel vrijwilligersverkeer te verkrijgen aan de school omdat dat de veiligheid van de kinderen ten goede zou komen. “Het is veiliger als de auto’s richting centrum rijden. Ze kunnen via de Dottenijsestraat de Bellegemkerkdreef binnenrijden.” Met een opfrissingsactie probeerde de ouderraad dit duidelijk te maken. Wie in de ‘juiste’ richting reed werd bedankt, wie in de tegengestelde richting reed werd bewust gemaakt van het gevaar.

Sinds dinsdagnacht sieren ludieke wegmarkeringen de omgeving van de vrije basisschool in Bellegem. “Wie in de ‘veilige’ richting rijdt krijgt een ‘dank u’ te lezen, wie in de ‘verkeerde’ richting rijdt, ziet een ‘oeps'”, vertelt Steven De Wit van de ouderraad.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier