Snelle win-maatregelen voor herinrichting N32 in Roeselare

© (Foto SB)
Redactie KW

Op een drukbezochte infomarkt maakten geïnteresseerde omwonenden van de N32 Bruggesteenweg/Brugsesteenweg kennis met de korte- en langetermijn-plannen voor de herinrichting van dit verkeersknooppunt.

“Op piekmomenten ontstaan er veel files en bovendien zorgen de talrijke in- en uitritten voor gevaarlijke conflicten met fietsers”, aldus Eveline Vandecaetsbeek, Communicatiewoordvoerder van het Agentschap Wegen en Verkeer.

“Na de paasvakantie wordt begonnen met de eerste van een 7-tal Quick Wins. Op korte termijn wordt van de ovonde, naar Nederlands model, een proefopstelling voor een turbo-ovonde gemaakt. Door de wegmarkeringen aan te passen, moet het verkeer uit Roeselare-Centrum dan een keuze maken bij het oprijden van die ovonde. Rechtdoor rijden of afslaan. Zo wordt het doorgaand verkeer niet langer opgehouden. Op lange termijn kan dan eventueel een bypass aangelegd worden. Vanaf deze ovonde tot aan de rotonde van de Wijnendalestraat voorzien we zowel stadin- als staduitwaarts een gedeeltelijke aparte busstrook en in het mammoetcentrum zelf worden bushaltes gecentraliseerd. Het is vooral de bedoeling om het openbaar vervoer op deze manier te stimuleren want alleen zo beperk je het verkeer richting winkelcentrum. Tussen de rotonde van de Wijnendalestraat en de Rolariusweg wordt vanaf begin mei een parkeerverbod ingevoerd.”

Deze maatregelen worden na enkele maanden geëvalueerd om dan later tot een eventuele definitieve aanpassing over te gaan.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier