Snelheidsduivels reden al drie keer in op huis van Sylvie Linclau uit Nieuwkerke

19/12/15 om 15:00 - Bijgewerkt om 15:00

Meer dan 15 ongelukken in minder dan vijf jaar. Dat het kruispunt van de Niepkerkestraat met de Ploegsteertstraat een zwart verkeerspunt is, staat vast. Doden vielen er gelukkig nog niet, maar bij Sylvie Linclau reden ze al drie keer in de gevel. Het gemeentebestuur van Heuvelland nam onlangs enkele verkeersremmende maatregelen, maar volgens de bewoners van het gehucht zal het niet voldoende zijn.

Het gehucht Romarin is al een en ander gewoon wat verkeersongelukken betreft, maar de laatste vijf jaar loopt het toch de spuigaten uit. Bewoners Magalie Carnel en Sylvie Linclau kunnen de tel haast niet meer bijhouden van het aantal auto's die er uit de bocht vlogen of rechtdoor knalden tegen hun huizen en auto's. "Ik woon hier al vijf jaar en heb hier al meer dan vijftien ongelukken meegemaakt", zegt Magalie. "Zowel mijn eigen auto als die van mijn vriend heeft al in de brokken gedeeld. Al drie keer heb ik hier een auto op z'n kop zien liggen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!