Smogalarm donderdagochtend en vrijdag van kracht

Redactie KW

Vanaf donderdagochtend 13 maart om 6 uur gaat het smogalarm van kracht.

Dat laten het Vlaams Verkeerscentrum en de Intergewestelijke Cel voor het Leefmilieu (Ircel) woensdag weten. In Vlaanderen en Wallonië geldt donderdag en vrijdag een snelheidsbeperking tot 90 kilometer per uur op een aantal snel- en ringwegen, aldus Ircel.

De bestuurders moeten hun snelheid aanpassen van zodra verkeersborden met de boodschap ’90 km/u SMOG’ dat aangeven. Op welke snelwegen in Vlaanderen de snelheidsbeperking geldt, wordt aangegeven op de website www.verkeerscentrum.be.

Het smogalarm geldt donderdag 13 en vrijdag 14 maart. Op basis van de laatste metingen en voorspellingen is de kans groot dat donderdag en vrijdag in de drie gewesten de fijnstofconcentraties hoger zullen zijn dan de alarmdrempel van 70 microgram/m³. Vanaf zaterdag verwacht Ircel dan een verbetering van de luchtkwaliteit.

Mensen die bijzonder gevoelig zijn voor luchtvervuiling, krijgen de raad geen ongewone lichamelijke inspanningen te doen. Iedereen wordt verder aangeraden zoveel mogelijk langdurige fysieke inspanningen te vermijden.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier