Sluipverkeer zorgt voor putten in de weg in Oudenburg

Redactie KW

Het probleem werd aangekaart tijdens de gemeenteraad.

De gemeenteraadszitting van donderdagavond in Oudenburg telde 14 punten. In tegenstelling tot andere zittingen werd alles in een mum van tijd verwerkt. Alleen het vragenuurtje zorgde voor enig animo, al moet gezegd dat de oppositie deze keer heel braaf uit de hoek kwam. Alleen de putten in de Goedeboterstraat zorgden nog voor enige discussie. Raadslid van Open VLD Herlinde Devriendt wou weten of het stadsbestuur van plan was de putten aan de kant van de weg op te vullen en welke maatregelen kunnen worden genomen om de vorming van putten tegen te gaan.

“Geen zin om daar honderden euro’s aan te besteden”

Burgemeester Ignace Dereeper antwoordde dat het probleem gekend is. “Het heeft geen zin om daar honderden euro’s aan te besteden, want zodra de putten gevuld zijn, worden ze weer stuk gereden door het zware vervoer dat de straat als sluipweg gebruikt. Ik weet dat niet de bewoners vragende partij zijn om het probleem op te lossen, maar wel bestuurders die er in feite niet moeten zijn en alleen langs daar rijden om hun route in te korten.”

Wellicht zal het probleem van het misbruik van de straat als sluipweg – wat ook door de bewoners beaamd wordt – zich de komende weken tijdelijk oplossen, want vanaf 5 mei wordt het kruispunt met de Keiweg afgesloten door rioleringswerken.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier