VIDEO: Sloop van brug in Ingelmunster verloopt vlot

© Frank
Redactie KW

De sloop van de dorpsbrug zit helemaal op schema. Tegen zaterdagavond zou de volledige overspanning verdwenen moeten zijn. Het gebeuren lokt heel wat volk.

Het hele weekend lang wordt met man en macht gewerkt om de dorpsbrug in Ingelmunster te slopen. In de nacht van vrijdag op zaterdag werden de stukken uit gewapend beton met boorhamers te lijf gegaan. Sinds zaterdagmiddag moeten ook de overgebleven metalen spanten er aan geloven. “Een klus die tegen vanavond geklaard moet zijn”, zegt Claudia Van Vooren van Waterwegen en Zeekanaal nv. “Dan hebben we nog een dag tijd om het puin dat in het kanaal Roeselare-Leie is gevallen te verwijderen zodat de scheepvaart maandag terug op gang gebracht kan worden.

Heel wat mensen kwamen een kijkje nemen bij de werken. Sommigen bleven een hele namiddag om te zien hoe de metalen overspanningen een voor een met snijbranders werden doorgeknipt en dan met een kraan werden weggeplukt. Op bepaalde momenten stonden meer dan 200 mensen te kijken. Nochtans was niet iedereen even opgezet met de werken. Het nachtelijke geluid van de trilhamers schoot bij bepaalde mensen in het verkeerde keelgat. Er werd heel wat over gediscussieerd op sociale media. “Ik kreeg zelf ook berichten toegezonden”, zei burgemeester Kurt Windels die eveneens de werken kwam volgen. “Maar het zijn nu eenmaal werken die moeten gebeuren.”

De werken zullen twee en een half jaar duren. “Maar zolang zullen de mensen niet moeten wachten om nog spectaculaire momenten mee te maken. De plaatsing van de overspanningen voor de nieuwe brug bijvoorbeeld”, geeft Claudia Van Vooren nog mee. “Wellicht in augustus volgend jaar zullen de eerste geplaatst worden.”

https://www.youtube.com/watch?v=7uTAIAnDfeM

(MI – foto/video Frank)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier