Slechte cijfers voor treinverbinding tussen Brussel en de westhoek

Redactie KW

De stiptheid van de treinverbindingen tijdens de spitsuren tussen De Panne en Brussel scoort ondermaats. Dit blijkt uit cijfers van januari, februari en maart 2015 die Rita Gantois (N-VA) heeft opgevraagd bij minister Galant.

Gemiddeld 25 procent van de treinen die vertrekken vanuit De Panne tussen 05.52 uur en 07.52 uur, rijdt met een vertraging van meer dan 6 minuten. Voor de treinen komende vanuit Brussel, tussen 16.08 uur en 17.59 uur, loopt dit op tot maar liefst 31 procent. De reden hiervoor is dat een aantal verbindingen het gemiddelde naar beneden trekt.

Zo rijdt nog geen 60 procent op tijd van de rechtstreekse treinen van 5.52 uur richting Landen, of de treinen met tussenstop in Gent Sint-Pieters richting Schaarbeek. De stiptheid van de rechtstreekse treinen van Brussel-Centraal naar De Panne om 16.38 uur en 17.39 uur is zelfs dramatisch te noemen, met een stiptheidscijfer van respectievelijk 35 en 53 procent. “Een mogelijke verklaring is dat de nieuwe dienstregeling toen nog in zijn kinderschoenen stond. Recentere cijfers die ik heb opgevraagd zullen meer duidelijkheid moeten geven”, aldus Gantois.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier