Slagboom Budabrug weigert dienst

11/07/17 om 09:20 - Bijgewerkt om 11:22

Een defecte slagboom aan de Budabrug zorgt dinsdagochtend voor hinder in het centrum van Kortrijk. De technische ploeg van beheerder Waterwegen en Zeekanaal komt het euvel verhelpen.

Slagboom Budabrug weigert dienst

Een defecte slagboom aan de Budabrug zorgde dinsdagochtend voor verkeershinder. © JVGK

Iets voorbij 8.30 uur dinsdagmorgen liep de melding van een defect aan de Budabrug, tussen Buda en Overleie, binnen bij beheerder Waterwegen en Zeekanaal. "De slagboom wilde niet meer omhoog, waardoor het verkeer niet langer kon doorvloeien", zegt woordvoerder Claudia Van Vooren. "Onze technische ploeg is op dit moment onderweg om de problemen op te lossen."

Hoelang de hinder zal blijven, kan W&Z niet meteen zeggen. "Maar langer dan een paar uur zal dat volgens mijn informatie niet duren. Het lijkt hier niet meteen om een heel groot mankement te gaan." Wie dinsdagvoormiddag het centrum van Kortrijk wil bereiken, moet dus rekening houden met een omweg.

Het is niet de eerste keer dat de brug last heeft van een technisch defect. Uit cijfers van minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) bleek vorig jaar dat de Budabrug tussen januari 2015 en juli 2016 al zo'n 100 uur stil lag. Een grote storing begin juni 2016 dreef dat cijfer wel de hoogte in. Defecte tandwielen zorgden er toen voor dat de brug gedurende 85 uur hinder veroorzaakte.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!