Sint-Jozefstraat en Kasteelstraat in Lendelede worden fietsstraten

Een voorbeeld van een fietsstraat in Oostende. © a-JRO
Redactie KW

Vanaf 1 september zijn de Sint-Jozefstraat en de Kasteelstraat in Lendelede officieel fietsstraten. Dat besliste de gemeenteraad.

In beide straten pal in het centrum van de gemeente is er eenrichtingsverkeer. Er is ook veel fietsverkeer. Die straten inrichten als fietsstraten past in het kader van het mobiliteitsplan.

Dat heeft gevolgen voor automobilisten, die in zo’n straat de fietsers niet mogen voorbijsteken. Doen ze dat wel, dan kunnen ze een boete krijgen van 58 euro. Ook wie sneller rijdt dan 30 km per uur, kan een boete krijgen.

De fietsstraten zullen aangeduid worden met nieuwe verkeersborden. Zowel in de Sint-Jozefstraat als in de Kasteelstraat zullen er vier dergelijke borden geplaatst worden: twee in het begin van de fietsstraat en twee op het einde van de fietsstraat.

Mia Vanderhaeghen (Jong-Lendlee) vroeg of ook dat stukje Stationsstraat aan de vrije basisschool Sint-Vincentius een fietsstraat kon worden. “Dat kan niet meer tegen 1 september”, zei burgemeester Carine Dewaele (CD&V). “Maar we zullen dat wel nog bekijken.”

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier