Schoolomgeving in de Prinsessestraat in Emelgem wordt aangepast

Redactie KW

De schoolomgeving in de Prinsessestraat in Emelgem zal aangepast worden. “In de eerste plaats zal de bushalte in de Prinsessestraat ter hoogte van het kruispunt van de Prinsessestraat met het Emelgemseplein verschoven worden naar het kruispunt met de Kerelsstraat”, zegt schepen van Mobiliteit Kurt Himpe (N-VA).

“De huidige locatie van de bushalte zorgt ervoor dat heel wat parkeerplaatsen verloren gaan, omdat autobestuurders vijftien meter na de halte vrij moeten houden. De bussen van De Lijn zullen ter hoogte van de schoolpoort kort halt houden op de rijweg. Die zone zal aangeduid worden met een wegmarkering. Die zone zal ook gebruikt kunnen worden door de bus van kinderopvang Okido.”

“Ook het zebrapad om de Prinsessestraat over te steken zal opgeschoven worden naar de andere kant van het kruispunt met de Kerelsstraat. Daardoor wordt het interessanter voor de ouders die de kinderen met de wagen naar de school brengen om de kinderen te laten uitstappen ter hoogte van het Emelgemse Dorpshuis. De kinderen moeten dan maar één keer de straat oversteken onder begeleiding van een gemachtigd opzichter.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier