Scholieren anderhalf uur op bus om 15 km tussen De Seule en Ieper af te leggen

Redactie KW

Op de Heuvellandse gemeenteraad van maandag kaartte Nicole Demuynck (CD&V) de moeilijke busverbinding aan voor scholieren uit De Seule die naar Ieper naar school gaan.

De gemeenteraad keurde maandagavond twee moties goed waarin ze haar bezorgdheid uitdrukte over de verminderde dienstverlening op het vlak van mobiliteit. In een eerste motie riep ze de NMBS op om de volledige dienstverlening in het station van Poperinge te behouden. In een tweede motie neemt het gemeentebestuur de besparingen bij De Lijn op de korrel. Nicole Demuynck (CD&V) vroeg zich af of het schepencollege al onderhandelde met de NMBS en wat er uit die gesprekken is voortgekomen. “We zien bij de NMBS toch een inhaalbeweging, vooral op het vlak van communicatie”, antwoordde schepen Hilde Stragier (Gemeentebelangen) .

“En wat met de afschaffing van de halte aan De Seule (gehucht bij Nieuwkerke, red.)?”, vroeg Nicole Demuynck.

“De Lijn zal dat compenseren met de invoering van een belbus“, antwoordde Hilde Stragier. “Die gaat rechtstreeks naar Ieper. Het nadeel is wel dat de kinderen van De Seule dan niet bij hun vriendjes op de bus zitten.”

Het is beter dat ze te vroeg zijn, dan dat ze te laat zijn

Voor Nicole Demuynck is dit niet voldoende. “Die belbus gaat misschien wel rechtstreeks naar Ieper, maar de kinderen zijn dan wel anderhalf uur onderweg, ook ‘s avonds.”

Ook voor de kinderen die de gewone bus van De Lijn nemen op de Markt van Nieuwkerke is de dienstregeling allesbehalve gunstig. “Zij arriveren om 7.40 uur in Ieper en dan zijn de schoolpoorten nog gesloten”, wist Carla Cardinael (Cd&V).

“De Lijn heeft in een schrijven aan de inwoners van Nieuwkerke laten weten dat die dienstregeling aangepast werd in functie van de dienstregeling van de trein”, antwoordde Hilde Stragier. “Het is beter dat ze te vroeg zijn, dan dat ze te laat zijn.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier