Schade aan Kruispoortbrug I Brugge groter dan gedacht

07/10/16 om 19:42 - Bijgewerkt om 19:38

De hele Kruispoortbrug I in Brugge zal moeten weggehaald worden, zo blijkt vrijdagavond na inspectie van de brug die donderdagavond schade opliep aan de staalstructuur.

Schade aan Kruispoortbrug I Brugge groter dan gedacht

Het scheepvaartverkeer ligt daardoor nog steeds volledig stil, meldt beheerder Waterwegen en Zeekanaal.

De brug liep donderdagavond ernstige schade op. In eerste instantie werd gedacht dat stabiliteits- en laswerken het mogelijk zouden maken om met een kraan de brug open te krijgen. Na bijkomende inspectie blijkt het omwille van veiligheidsredenen echter noodzakelijk om de brug volledig weg te nemen. Waterwegen en Zeekanaal is momenteel volop bezig met de voorbereidende werkzaamheden. Vooraleer de brug met behulp van een kraan op een ponton getild kan worden, moeten nog een aantal noodzakelijke stabilisatiewerken uitgevoerd worden.

Op dit ogenblik is het nog niet duidelijk wanneer de brug kan afgevoerd worden en wanneer het scheepvaartverkeer opnieuw door kan. Het verkeer van en naar de zeehavens van Oostende en Brugge is volledig afgesloten. Uiteraard blijft de brug ook afgesloten voor de rest van het verkeer.

Het is nog niet duidelijk, of de brug nog te herstellen is.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!