SAK Sint-Pieters en Fietsersbond voeren actie bij opening Oostendse Steenweg

SAK Sint-Pieters en de Fietsersbond voerden actie. © Fernand Proot
Redactie KW

SAK Sint-Pieters en de Fietsersbond hebben actie gevoerd bij de officiële opening van de Oostendse Steenweg in Sint-Pieters (Brugge). Niet zonder resultaat, want Vlaams minister Ben Weyts beloofde actie te ondernemen.

Vlaams minister Ben Weyts en Brugs burgemeester Renaat Landuyt hebben maandagmiddag de vernieuwde Oostendse Steenweg in deelgemeente Sint-Pieters ingefietst. Ook een aantal zijstraten werd meegenomen in de werken. Het ging om een samenwerking tussen de stad Brugge, het Agentschap Wegen en Verkeer en de Vlaamse Milieumaatschappij. De werken hebben 1 miljoen euro gekost.

Opmerkingen

De werken lieten lang op zich wachten door een aantal onvoorziene factoren. Ben Weyts had ook oor voor de opmerkingen van SAK Sint-Pieters en de Fietsersbond. Die voerden actie aan het begin van de Oostendse Steenweg, omdat de drempels op de middenberm te hoog zijn voor mensen in een rolstoel of met een rollator. De administratie had die boorden verhoogd om te voorkomen dat daar vrachtwagens bij het indraaien op de middenberm zouden rijden, maar minister Weyts beloofde de situatie aan te pakken. (SR/foto FP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier