Ruiselede verwelkomt eerste laadpaal voor elektrische wagens in de gemeente

Een afvaardiging van het gemeentebestuur met als tweede van links Jan De Brauwere. © Foto RV
Redactie KW

Op het Polenplein in Ruiselede werd de eerste laadpaal voor elektrische wagens officieel in gebruik genomen door een delegatie van het gemeentebestuur en Jan De Brauwere, lokale relatiebeheerder van Eandis.

Er zal ook drie weken lang een elektrische wagen in het straatbeeld op te merken zijn, bestuurd door mensen van de lokale overheid om hen vertrouwd te maken met elektrische mobiliteit.

De Vlaamse overheid en netbeheerders Eandis en Infrax maakten een spreidingsplan op voor 2.500 laadpalen met minstens één per gemeente. Dat plan startte vorig jaar en is dit jaar volop in uitbreiding. Laadpaalbeheerder Allego staat via concessie in voor de levering, plaatsing en exploitatie. Het is de ambitie dat later elke eigenaar van een elektrische wagen een publiek laadpunt vindt binnen de 500 meter van zijn woonst. Betaling kan met een laadkaart, app, kredietkaart en later via sms.

Op de vraag waarom de burger niet ter kennismaking met dat elektrisch wagentje kan rijden, komt prompt het antwoord dat de samenwerking exclusief met openbare besturen tot stand kwam. Uit het college kwam ook meteen de aankondiging dat er later nog meer laadpunten in de gemeente komen, op strategische locaties met maximale zichtbaarheid en bereikbaarheid. Via de infofolder wordt nog promo gevoerd naar de burgers toe. (RV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier