Ruim half miljoen euro extra subsidie voor bedrijventerrein Gullegem-Moorsele

Redactie KW

De werken voor de heraanleg en heropwaardering van de industriezone Gullegem-Moorsele zijn gestart. De gemeente Wevelgem krijgt bovenop de eerder toegekende recordsubsidie nog eens 540.953,86 euro overheidssteun.

De werken aan de industriezone Gullegem-Moorsele bestaan uit verschillende delen. Voor deel A kreeg Wevelgem in september 2016 van het Agentschap Innoveren & Ondernemen een subsidie van 5,9 miljoen euro toegekend. Bij dat eerste deel zitten de werken in de Muizelstraat, deel Drieslaan tot Nijverheidslaan, de Noordstraat, deel Nijverheidslaan tussen Oostlaan en containerpark en de vrachtwagenparking in de Westlaan. Die werken zijn vorige week gestart.

Voor deel B haalde de gemeente een recordsubsidie van 10.001.558 euro binnen. In dat deel zitten de wegen- en rioleringswerken in de Drieslaan vanaf de Nijverheidslaan tot de Ballingstraat, de wegen- en rioleringswerken in de Nijverheidslaan vanaf de Hondschotestraat tot de Oostlaan, de heraanleg van de Oostlaan tussen de Driemasten en de rotonde, de heraanleg van een deel van de Ambachtenstraat en de wegen- en rioleringswerken in de Hondschotestraat. Het is de bedoeling deze werken aansluitend te realiseren, met andere woorden vanaf augustus 2019.

In hun brief van 20 juni 2018 deelt het agentschap Innoveren en Ondernemen mee dat de subsidie met 540 953,86 euro wordt verhoogd.

Aannemer TVH Cnockaert-Van Huele is op 6 augustus gestart met de weg- en rioleringswerken op de industriezone Gullegem-Moorsele. In een eerste fase, die tot eind september zal duren, wordt het kruispunt Muizelstraat/Hondschotestraat (ter hoogte van Delta Light) heraangelegd. Het kruispunt Muizelstraat (N343) met de Hondschotestraat is afgesloten. Het verkeer wordt geregeld door middel verkeerslichten op de N343. Verkeer komende van Gullegem of Moorsele wordt omgeleid via de Nijverheidslaan en Drieslaan naar de Muizelstraat (N343).

In de volgende dagen wordt een grote bouwput gegraven voor het plaatsen van een betonput, via dewelke het regenwater afgevoerd zal worden naar de Heulebeek. Kant E403 wordt een tijdelijke wegverharding in beton aangelegd. Ten behoeve van de fietsers kom er ook een verharding in beton vanaf de Muizelstraat naar de Hondschotestraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier