Ruim een jaar lang hinder door werken aan de Ringlaan in Tielt

De Ringlaan verkeert al meerdere jaren op heel wat plaatsen in een slechte staat. (Foto RN) © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Lieven Vancoillie

Op maandag 9 mei beginnen de grote (onderhouds)werken aan de Ringlaan. Die duren tot in het najaar van 2017.

Opdrachtgever is het Agentschap Wegen en Verkeer. “Er zijn al vele jaren geluids- en trillingsklachten”, zegt woordvoerster Evelien Vandecaetsbeek. “De bestaande betonverharding wordt vervangen door een nieuwe asfaltverharding. Er wordt van de gelegenheid gebruik gemaakt om tijdens deze werken ook de fietspaden langs de Ringlaan af te scheiden van de rijweg met een veiligheidsstrook.”

De kruispunten met de Egemsesteenweg en de Ruiseleedsesteenweg worden heringericht met nieuwe verkeerslichten en veilige fietspaden. Langs de Ringlaan wordt de parkeerstrook gereduceerd om zo ruimte te creëren voor veilig afgescheiden fietspaden en de verkeersveiligheid te verhogen. “In het project worden ook rioleringswerken in opdracht van Aquafin uitgevoerd.”

Er wordt in vier verschillende uitvoeringsperiodes gewerkt. Er wordt gestart op maandag 9 mei. Tijdens de werken wordt heel wat hinder verwacht. “Het verkeer zal altijd door kunnen, weliswaar op één rijstrook in plaats van twee in elke rijrichting.” Links afslaan zal niet mogelijk zijn op de kruispunten waar wordt gewerkt. Er is maandagavond 18 april om 20 uur een infovergadering in de Europahal. (LVA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier