Ruim 5 procent rijdt te snel in West-Vlaanderen

Redactie KW

Tijdens de ‘Verkeersveilige Week’ in West-Vlaanderen zijn 5,46 procent van de bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Slechts 1,49 procent van de bestuurders was onder invloed van alcohol, een halvering in vergelijking met 2014.

Op vrijdag 27 februari werd in de provincies Oost- en West-Vlaanderen voor de 19de keer de kettingbotsing op de E17 in Nazareth herdacht. Om deze ramp te herdenken organiseerde West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé van zaterdag 21 tot en met vrijdag 27 februari een ‘Verkeersveilige Week’.

Alle 19 lokale politiezones en de federale wegpolitie werkten mee ana het initiatief. In totaal werden 329 extra politiemensen ingezet en werden 2.046 werkuren aan de controles besteed. De actie werd ook ondersteund door de Vlaamse belastingsdienst en de douane. Voor fiscale inbreuken werden tientallen pv’s opgemaakt.

Afgelopen week reden 6.603 van de 120.901 gecontroleerde voertuigen te snel. Dat betekent een lichte daling in vergelijking met 2014. Er werden 15 rijbewijzen ingetrokken wegens overdreven snelheid. Op 2.083 bestuurders bleken er slechts 31 te diep in het glas te hebben gekeken. Twaalf beschonken bestuurders moesten onmiddellijk hun rijbewijs inleveren. Van vijf anderen werd hun rijbewijs ingetrokken omdat ze recent drugs hadden gebruikt. Tijdens de controles werden ook nog 584 andere inbreuken vastgesteld, zoals het niet dragen van een veiligheidsgordel of bellen achter het stuur.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier