Ruim 3.000 snelheidsovertreders in regio Damme en Knokke-Heist

Redactie KW

De flitswagen van de lokale politie controleerde in april 27.861 voertuigen op hun snelheid in Damme en Knokke-Heist. Hiervan reden er maar liefst 3.272 (ofwel 12 %) te snel.

Meer dan twee op de vijf overtreders hadden een erg zware voet en reden meer dan tien kmilometer per uur te snel. Eén wagen haalde zelfs een topsnelheid van 107 kilometer per uur op een locatie waar slechts 50 kilometer per uur is toegelaten. “De campagnes en controles blijven nodig om hardrijders er aan te herinneren dat overdreven snelheid niet thuishoort in het verkeer”, zegt woordvoerster Isolde Van Eenooghe. “In de strijd tegen verkeersonveiligheid zet ons korps veel personeel en middelen in. De aanpak van de vier grote killers in het verkeer, namelijk een overdreven of onaangepaste snelheid, rijden onder invloed van alcohol of drugs, gsm’en achter het stuur én het niet dragen van de gordel is een prioriteit in ons handhavingsbeleid.”

In Damme en Knokke-Heist kan je het ganse jaar door op snelheid, alcohol, drugs, gsm-gebruik en gordeldracht worden gecontroleerd.

De ‘topsnelheden’ waren:

– 173 kilometer per uur in zone 90.

– 112 kilometer per uur in zone 70.

– 107 kilometer per uur in zone 50.

– 57 kilometer per uur in zone 30.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier