Ruim 13 miljoen Kusttramreizigers in 2014

Redactie KW

Afgelopen jaar vervoerde de Kusttram ruim 13 miljoen passagiers. Dat meldt vervoersmaatschappij De Lijn West-Vlaanderen vrijdag. Vooral de maanden buiten het zomerseizoen kenden een sterke groei.


De Kusttram verstevigt zijn positie als een van de belangrijkste vervoersmiddelen langs de kust. Vorig jaar leunde het eindcijfer aan tegen de 13 miljoen, dit jaar gaan De Lijn daar ruim boven. Opvallend is dat die positie nu ook in het tussenseizoen versterkt wordt: de winst wordt vooral geboekt in de maanden maart en april, en september en oktober.

“We merken een duidelijke evolutie ten opzichte van vroeger”, zegt directeur West-Vlaanderen Suzy Costers. “De zomermaanden zijn en blijven traditioneel druk. De laatste vijf à tien jaar constateren we evenwel dat er ook steeds meer mensen hun weg vinden naar de Kusttram in het tussenseizoen en in de wintermaanden.” Tijdens de week gaat het veeleer om functionele verplaatsingen, in het weekend en vakantieperiodes gaat het vooral om reizigers met een recreatief doel. “Het stijgend belang van de Kusttram is een extra stimulans om te blijven investeren in de Kusttram”, merkt Costers op.

De Lijn zegt ook dat er in 2014 geen ernstige ongevallen te betreuren vielen. De vervoersmaatschappij schrijft dat toe aan inspanningen op vlak van infrastructuur en opleiding, maar ook de vernieuwde communicatiecampagne, die duidelijk aantoont dat de tram altijd voorrang heeft. “De Lijn wil blijven werken aan de sensibilisering van alle weggebruikers. Ongevallen door onoplettendheid of onwetendheid over de voorrangsregels komen immers nog steeds voor, al zijn ze minder ernstig”, besluit De Lijn.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier