Roltrappen station Harelbeke moeten 24 op 24 uur werken

Redactie KW

Burgemeester en parlementslid Alain Top heeft woensdag aan minister van mobiliteit Galant ook gevraagd om meer treinen te laten stoppen in het station van Harelbeke.

Met de nieuwe dienstregeling van de NMBS werd ook in Harelbeke het treinaanbod grondig aangepast. In totaal zijn er nu vier treinen minder dan voorheen. “Het aantal halt houdende treinen in Harelbeke is tijdens de avondspits erg beperkt. Nochtans vertrekt er om 18.36 uur nog een trein vanuit Gent-Sint-Pieters, maar deze stopt enkel in Waregem en Kortrijk. Harelbeke wordt hierbij vergeten”, aldus burgemeester Top. “Dit is absurd wanneer je weet dat deze trein in beide richtingen 9 en 11 minuten stil staat in Kortrijk. Het is dus wel degelijk mogelijk om halt te houden in Harelbeke. Dit zou geen invloed hebben op het tijdsschema en zo kan een mooi alternatief geboden worden aan de reizigers van Harelbeke en omstreken.”

“Hopelijk komt de minister snel haar belofte na”

Minister Galant stelde dat de lange stilstand in Kortrijk nodig is om de trein aan andere wagons te koppelen. “Dat neemt nochtans geen 11 minuten in beslag”, aldus Alain Top. “De minister beloofde ook om de werking van de roltrappen die toegang verlenen naar de 6 meter hoger gelegen perrons niet te koppelen aan de openingstijden van het loket. Beter nog, in de toekomst zullen de roltrappen 24 op 24 uur actief zijn.” Volgens de burgemeester is dat ook noodzakelijk. “De investeringen in de verhoging van de perrons leiden eigenlijk tot niets als men er niet in slaagt om de roltrappen te laten werken tijdens de treinuren”, merkte hij op. “Deze ochtend, een dag na de belofte van de minister, stelde ik tot mijn spijt vast dat de roltrap opnieuw niet werkt. Hopelijk komt de minister snel haar belofte na”, aldus nog de burgervader.

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier