Rollegemse verenigingen moeten reis met toeristentreintje afgelasten

Redactie KW

Op donderdag 25 juni trekken de Rollegemse afdelingen van Okra en Ziekenzorg er op uit, maar hun jaarlijkse uitstap gaat dan toch niet naar Kortrijk. “We wilden met een toeristentreintje naar Kortrijk rijden en zo de stad bezichtigen, maar dat mag niet van de politie”, stelt Lucien Kints.

“Een aantal van ons leden geraakt niet meer in de binnenstad, en aangezien er de laatste tijd heel wat veranderingen in Kortrijk zijn, vonden we Kortrijk meer dan een uitstapje waard”, aldus Lucien. Om de reis extra leuk te maken, keken Okra en Ziekenzorg voor een speciaal vervoermiddel. Ze kwamen uit bij een toeristentreintje. Maar dat bleek een probleem. “Om te weten waar het treintje mocht parkeren en rijden, ging ik langs bij de politie. En daar zeiden ze me dat zo’n treintje probleemloos in de binnenstad mag rijden, maar erbuiten niet.” Uit de uitleg bleek dat het toeristentreintje vanuit Rollegem naar Kortrijk kon tuffen, maar dat er geen volk op mocht zitten.

Paard en kar

Ik snap niet dat een toeristentreintje niet met volk op de openbare weg mag rijden. Het treintje rijdt aan 25 kilometer per uur, dus traag is dat niet. Het verkeer zal niet enorm worden afgeremd. Maar waaraan ik me nog meer erger, is dat je wel met paard en kar overal kunt rijden terwijl er volk in de kar zit. Dat gaat toch een pak trager.”

(AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier