Roeselare ontvangt als eerste West-Vlaamse centrumstad het SAVE-label

De stad Roeselare mocht maandagavond officieel het SAVE-label ontvangen. © (Foto SB)
Redactie KW

Roeselare is de eerste West-Vlaamse centrumstad die het SAVE-label krijgt toegekend. Dat label gaat naar steden en gemeenten die inspanningen leveren op vlak van verkeersveiligheid.

Lotgenotenorganisatie OVK (Ouders van Verongelukte Kinderen) zet zich in om het aantal (dodelijke) verkeersongevallen bij kinderen en jongeren drastisch te doen dalen. Om dit te verwezenlijken betrekt OVK de steden en gemeenten bij haar strijd voor meer verkeersveiligheid. “Daarvoor hebben we in 2011 het SAVE-charter Steden & Gemeenten ontwikkeld, om steden en gemeenten aan te sporen een beter en veiliger mobiliteitsbeleid te voeren”, aldus Koen Van Wonterghem, gedelegeerd bestuurder OVK.

“Het charter bestaat uit zeven doelstellingen die een grotere veiligheid beogen voor elke weggebruiker en voor jongeren en kinderen in het bijzonder. Het charter werd op 8 juli 2015 door Roeselare ondertekend. Daarmee gingen ze het engagement aan om de werken aan een SAVE-actieplan. Ondertussen zijn we een jaar verder en doen ze dat met succes, daarom dat we hen graag ook het SAVE-label overhanden. Ondertussen al het 29ste label in Vlaanderen.”

“Het is voor ons de bevestiging van de inspanningen die al geleverd werden op gebied van verkeersveiligheid. We dragen dit hoog in het vaandel en bij de vele initiatieven die we doen, zetten we verkeersveiligheid altijd op de eerste plaats”, aldus schepen van Mobiliteit Griet Coppé.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier