Roeselaarseweg in Torhout vrijdagmiddag na vier maanden weer open

29/06/17 om 09:36 - Bijgewerkt op 30/06/17 om 09:49

Uitstekend nieuws voor wie veelvuldig de Roeselaarseweg in Torhout richting Roeselare neemt. De ingrijpende wegwerkzaamheden die er begin maart gestart zijn, worden vandaag vrijdag 30 juni afgerond. De weg gaat vanmiddag in beide richtingen weer open.

Roeselaarseweg in Torhout vrijdagmiddag na vier maanden weer open

Op donderdagavond 29 juni zullen de verbodsborden langs de Roeselaarseweg verdwijnen. © Foto JS

Aanvankelijk zou de heropening al op donderdagavond gebeurd zijn, maar in extremis liep de aannemer nog een beetje vertraging op. En dus is het langverwachte moment uitgesteld tot vrijdagmiddag. Sowieso is het project drie weken eerder afgewerkt dan aanvankelijk voorzien, tot opluchting van de automobilisten en buurtbewoners.

Project bemoeilijkte verkeer van Torhout naar Roeselare

Het Vlaams Gewest heeft het wegdek laten heraanleggen, de parkeerstroken vernieuwen, extra groen voorzien en het fietspad renoveren aan de kant van de oneven huisnummers, de zijde van de dancing Place2Party. Het gaat om een investering van om en bij de 0,8 miljoen euro.

Het betreft het deel van de Roeselaarseweg vanaf de spoorwegbrug in Lichtervelde tot net voorbij het kruispunt met de Sneppe- en de Slingerstraat in Torhout. Om precies te zijn: tot aan de beek in de directe omgeving van de loods van de groente- en fruithandel van Dries Dehulster.

Tijdens de werkzaamheden, die in twee fasen van elk twee maanden hebben plaatsgehad, bleef er enkel doorgaand verkeer mogelijk van Lichtervelde naar Torhout en niet omgekeerd. Dus moesten zij die vanuit Torhout naar Roeselare wilden rijden ofwel de landelijke weggetjes tot aan de wijk Sint-Henricus opzoeken, ofwel de E403 nemen.

Geen verband met aanleg nieuw bedrijventerrein

Nu is alle hinder van de baan. Op zich hield het project geen rechtstreeks verband met de aanleg van het Torhoutse lokaal en regionaal bedrijventerrein dat langs de Roeselaarseweg gepland is. Al zal de rest van de drukke weg dan uiteraard ook een gedeeltelijke facelift krijgen met zelfs de installatie van verkeerslichten op de plaats waar de ontsluitingsweg van de bedrijfsgronden op de Roeselaarseweg zal uitkomen.

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) staat in voor de realisatie van de in totaal 23,5 hectare nieuwe percelen voor bedrijven. Daarvan is 8,9 hectare bestemd voor het lokale bedrijventerrein, bedoeld voor vestigingen met een oppervlakte kleiner dan 5.000 m², en 14,6 hectare voor het regionale bedrijventerrein voor vestigingen met een oppervlakte boven de 5.000 m².

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!