Roeselaarse Fietsketting 2016 gaat naar… AWV

© STEFAAN BEEL
Redactie KW

De Fietsketting is een trofee die jaarlijks door de Roeselaarse Fietsersbond wordt uitgereikt aan een inrichting, project of organisatie… die het fietsen naar en in Roeselare aangenamer maakt.

De trofee gaat dit jaar naar het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), voor het realiseren van een conflictvrije groenfase voor fietsers op alle verkeerslichten van de grote ring (R32) om Roeselare. “Wie met de fiets de grote ring wil oversteken, krijgt groen licht met een simpele druk op de knop, én een beetje geduld”, zegt Rita Jonckheere van de Fietsersbond.

Het hoeft geen betoog dat een aparte groentijd voor fietsers hun veiligheid enorm verhoogt, want terwijl ze oversteken zijn er geen inslaande auto’s te kruisen.

De Fietsketting 2016 werd vandaag overhandigd aan diensthoofd Koen Surdiacourt van AWV, in aanwezigheid van onder andere burgemeester Kris Declercq en schepen voor mobiliteit Griet Coppé van de stad Roeselare, en zonechef Curd Neyrinck van de lokale politiezone Riho. De bescheiden plechtigheid vond plaats op het kruispunt van de grote ring met de Groenestraat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier