Rijverbod voor jongeman die over een rotonde reed in Oostkamp

24/10/16 om 11:30 - Bijgewerkt om 11:28

De feiten gebeurden in december vorig jaar.

Rijverbod voor jongeman die over een rotonde reed in Oostkamp

© Getty Images/iStockphoto

De jongeman reed vroeg in de ochtend naar huis en kwam in Oostkamp in aanrijding met een verkeerswegwijzer, waarna hij niet meer tijdig kon remmen en met zijn wagen volledig over de Europa-rotonde reed. De bestuurder bleef niet ter plaatse en vervolgde zijn weg. Pas twee dagen later ging hij zich aangeven op het politiecommissariaat. "Maar mijn cliënt heeft wel degelijk eerder moeite gedaan om zich bij de politie aan te melden", sprak zijn advocaat.

Kantoor gesloten

Volgens de advocaat van de beklaagde probeerde hij tot driemaal toe de plaatselijke politie te bereiken. "Meteen na het ongeval is hij naar het politiekantoor in Oostkamp gereden. Toen hij aanbelde, kreeg hij echter een bandje te horen waarop te horen was dat het kantoor gesloten was. Toen hij thuiskwam, probeerde hij nog eens te bellen. Ook toen zonder succes."

De jongeman ging die bewuste zondagmiddag voetballen en probeerde volgens zijn raadsheer ook na de match vergeefs nog de politie te bereiken. "Het enige wat mijn cliënt kan verweten worden, is dat hij de 101 niet belde. Ik vraag dan ook de vrijspraak voor het vluchtmisdrijf."

De politierechter veroordeelde hem tot een geldboete van 150 euro voor de aanrijding, 1.200 euro, waarvan helft met uitstel voor de vlucht, en 1 maand rijverbod.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!