Rijverbod en boete voor Brugse huisarts

© BELGA
Redactie KW

Een huisarts uit Brugge ging op ronde met 2,4 promille alcohol in zijn bloed. Maar nog voor hij bij een patiënt geraakte, veroorzaakte hij een ongeval. De politierechter gaf hem daar gistermorgen een boete en een rijverbod voor.

Het ongeval gebeurde in december vorig jaar. De 58-jarige huisarts reed toen een voorligger aan langs de Moerkerkse steenweg in Brugge. De politie liet hem blazen en stelde vast dat de man met 2,4 promille alcohol achter het stuur zat. Als reden voor het ongeval verklaarde hij aan de agenten dat hij “gehaast was om zijn consultaties af te werken”.

In de politierechtbank kwam hij echter met een andere versie af. “Hij had bezoek gekregen en had wat gedronken”, legde zijn advocaat Tobias Valcke enkele maanden geleden daar al uit. “Hij moest daarna onverwachts nog een boodschap doen en nam daar helaas zijn wagen voor.” De man werd in 2016 nochtans al drie keer veroordeeld voor rijden onder invloed. Hij liet zich naar eigen zeggen dan ook behandelen voor zijn alcoholprobleem. En dat wilde de rechter met zijn eigen ogen zien. Hij liet hem gistermorgen dan ook persoonlijk naar de rechtbank komen. De huisarts toonde daar aan de hand van bloedresultaten aan dat hij niet met een verslaving kampt. “Het gaat goed met mij”, zegt hij. “Al zie ik wel nog steeds zeer zwaar af van mijn scheiding.”

De politierechter toonde zich in zijn vonnis behoorlijk mild voor de huisarts. Hij gaf hem een boete van 2.400 euro en een rijverbod van zes maanden, waarvan slechts anderhalve maand effectief. Als hij zijn rijbewijs daarna nog terug wil krijgen zal hij wel moeten slagen voor medische, psychologische, praktische en theoretische proeven.

(TL/foto BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier