Rijsel weert zwaar verkeer op matchdag Rode Duivels

30/06/16 om 14:25 - Bijgewerkt om 14:44

Op verschillende invalswegen rond de Franse stad Rijsel wordt vrijdag vanaf 15 uur alle zwaar verkeer geweerd. Dat besliste de prefect van de regio Nord-Pas-de-Calais donderdag.

Rijsel weert zwaar verkeer op matchdag Rode Duivels

De regio wil kost wat kost een chaotische verkeerssituatie vermijden. © BELGA

Men wil met de maatregelen een verkeersinfarct in en rond de stad vermijden. Zwaar verkeer dat vrijdag door Rijsel moet, houdt beter rekening met enkele ingrijpende verkeersmaatregelen. Het belooft vrijdag erg druk te worden in en rond Rijsel. Door de herdenking van de slag van de Somme, de start van het festival Main Square Festival in Arras, de kwartfinale van Euro 2016 en de start van vakantie-uittochten, neemt de regio Nord-Pas-de-Calais enkele maatregelen.

Het zwaar verkeer in de buurt van Rijsel wordt vanaf 15 uur aan banden gelegd. Alle grote toegangswegen naar Rijsel, zoals de A1 vanuit Parijs, de A23 vanuit Valenciennes en de A25 vanuit Duinkerke, worden gedeeltelijk verboden voor vrachtwagens die zwaarder zijn dan 7,5 ton. De A27-snelweg en enkele nationale routes zoals de RN356, RN227, RN41 en de RN47 worden in beide richtingen afgesloten voor zwaar verkeer. Koel- en interventiewagens worden wel nog toegelaten.

Daarmee hoopt de regio op minder files en een vlotter personenverkeer van en naar Rijsel.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!