Rijksweg in Izegem gaat opnieuw open, wel later dan voorzien

De werken zitten er ongeveer op © KRANT VAN WEST-VLAANDEREN
Redactie KW

In elke richting zullen opnieuw twee rijstroken beschikbaar zijn en ook de op- en afritten van de E403 zullen volledig toegankelijk zijn, zowel vanuit Roeselare als vanuit Izegem.

Het vrijgeven van de weg gebeurt later dan voorzien. Wegens een aantal omstandigheden was het nog niet mogelijk om een veilige weg ter beschikking te stellen van het verkeer. De vertraging is o.a. het gevolg van een schadegeval aan nutsleidingen op een cruciale plaats. Tijdens de week van 26 mei en de week van 1 juni worden de geraakte nutsleidingen hersteld en verplaatst, zodat ook de laatste vangrail geplaatst kan worden. Verder wordt de verlichting in de fietslus aan de op- en afrit van de E403 geplaatst en voert men een laatste betonnering uit. Vervolgens wordt de werfsignalisatie weggenomen en brengt men de laatste wegmarkeringen aan om ten slotte de weg vrij te geven.

Na het vrijgeven zal het opnieuw mogelijk zijn voor het verkeer vanuit zowel Izegem als Roeselare om de E403 in beide richtingen op te rijden. Ook het verkeer vanaf de autosnelweg zal zowel richting Izegem als richting Roeselare kunnen rijden.

Nog altijd tijdelijke omleiding voor fietsers

Fietsers tussen Izegem en Oekene blijven de bestaande omleiding nog tijdelijk volgen. Er moeten nog betonwerken gebeuren en verlichtingspalen geplaatst worden, waarna het fietspad langs de N36 in de loop van de maand juni wordt vrijgegeven.

De fietstunnel ter hoogte van De Mol wordt de komende maanden verder afgewerkt, zonder hinder te veroorzaken op de N36. In de Ambachtenstraat blijft voorlopig het beurtelings verkeer gelden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier