RHIZO in Kortrijk maakt leerlingen wegwijs in verkeer via dit filmpje

Redactie KW

De Katholieke Scholengroep RHIZO zegt in de toekomst nog meer via dergelijke filmpjes de aandacht van haar leerlingen te willen krijgen.

Het filmpje werd deze week, in aanloop naar 1 september, op de Facebookpagina van de scholengroep gezet. “Het maakt onze leerlingen van de eerste en tweede graad in de Burgemeester Nolfstraat duidelijk hoe ze de school het gemakkelijkst en vooral het veiligst kunnen bereiken”, vertellen Rosi Byttebier en Els Hugelier van het schooldirectieteam. “Momenteel is er werfverkeer in de Beheerstraat, voor onze nieuwbouw. In plaats van de leerlingen op de eerste schooldag te overdonderen met regels hierrond, wilden we hen op voorhand al op een leuke manier informeren.”

Bruno Guillemyn, de leerkracht die het filmpje maakte, is ervan overtuigd dat filmpjes dé manier zijn om met jongeren te communiceren. “Het komende schooljaar willen we daar op inzetten en met filmmateriaal beter aansluiten bij hun leefwereld.”

Nancy Dedeurwaerder, algemeen directeur van de scholengroep, is tevreden met dergelijke initiatieven. “In onze scholengroep komen leerlingen zowel te voet, met de fiets als met het openbaar vervoer naar school. We willen dat ze dat allemaal zo veilig mogelijk kunnen doen. Door hen te tonen wat de veiligste weg naar school is, hopen we een nieuw ongevallenvrij schooljaar in te zetten.”

(PVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier