Resultaten flitsmarathon Houthulst vallen tegen : 1 op 4 rijdt te snel

Redactie KW

Op de gemeenteraad van dinsdagavond heeft burgemeester Ann Vansteenkiste (CD&V) de resultaten bekend gemaakt van de flitsmarathon die eind november plaatsvond op het grondgebied van de gemeente.

Uit de resultaten blijkt dat vooral in de Stationsstraat in Merkem en in de Stokstraat in Klerken te snel gereden werd, ondanks de aankondiging van de intensieve flitscontroles. Op 26 november werden er bijvoorbeeld 212 voertuigen gecontroleerd in de Stationsstraat, waarvan er 41 in overtreding waren. In de Stokstraat waren er op 25 november zelfs 54 overtredingen op 219 gecontroleerde voertuigen, ofwel 25 procent.

Er werd ook gecontroleerd op foutparkeren. Daarvoor werden 15 onmiddellijke inningen uitgeschreven en waren er 17 mondelingen opmerkingen.

Door wegenwerken in de Poelkapellestraat zijn er een aantal eenrichtingsstraten ingesteld. Bij een controle in de Jonkershovestraat op het respecteren van de eenrichtingsstraat zijn elf onmiddellijke inningen van 165 euro uitgeschreven. “Het verbaasd ons dat nog zo veel mensen het verbodsbord blijven negeren. We zullen daarop zeker blijven controleren in de Jonkershovestraat”, zei burgemeester Ann Vansteenkiste (CD&V).

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier