Responsible Young Drivers organiseren zaterdag Europese Nacht Zonder Ongevallen

Met de actie wil RYD feestvierders erop wijzen dat rijden onder invloed van alcohol of drugs niet kan. © iStock
Redactie KW

In Club Nice in Oostende zullen vrijwilligers staan om te garanderen dat feestvierders veilig terug kunnen keren naar huis. Met de actie wil de organisatie jongeren erop wijzen dat rijden onder invloed van alcohol of drugs niet kan.

De feestvierders die nog moeten rijden, worden aan het begin van de avond aangezet om niet te drinken. Voor ze naar huis gaan, worden ze aan een alcoholtest onderworpen. Wie nuchter is, krijgt als beloning een goodiebag aangeboden. Wanneer de ‘bob’ van dienst toch te diep in het glas heeft gekeken, gaan de vrijwilligers na welke alternatieven er zijn om iedereen op een veilige manier weer naar huis te brengen.

De Europese Nacht Zonder Ongevallen wordt elk jaar op de derde zaterdagnacht van oktober georganiseerd door Responsible Young Drivers. Vorig jaar werden in Vlaanderen 1.500 bestuurders gecontroleerd, 85% van de bestuurders bleef toen onder de wettelijke alcohollimiet van 0,5 promille.

Nog in Vlaanderen vindt de actie plaats in Club 54 in Oedelgem, The Factory in Aalst, de Carré in Willebroek, Café d’Anvers in Antwerpen, de Marquee in Herent, DansSalon in Roosdaal en de Versuz in Hasselt.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier