Renovatiewerken aan de Leiebrug

Redactie KW

Maandag zijn de renovatiewerken aan de Leiebrug tussen de Overzetweg in Marke en de Driekerkenstraat in Bissegem van start gegaan.

Bij gunstige weersomstandigheden zullen die werken tien dagen duren. De doorgang voor autoverkeer wordt deze week afgesloten.

De werken aan de bovenbouw en de rijweg van de brug zullen bij gunstige weersomstandigheden duren tot en met vrijdag 17 april. Hiervoor wordt de doorgang Overzetweg-Driekerkenstraat afgesloten voor autoverkeer. Er is op de brug een speciale 50 meter lange voetgangerstunnel voorzien. Fietsers die afstappen kunnen die tunnel ook gebruiken. Er is een omleiding voorzien via Meensesteenweg, Burgemeester Lambrechtlaan, Magdalenastraat, Marksesteenweg en Markebekestraat, en omgekeerd. Voor wie de brug niet nodig heeft, blijft plaatselijk verkeer wel mogelijk in de Driekerkenstraat en de Overzetweg. De werken aan de onderbouw van de brug zijn voorzien tijdens de week van 20 tot en met 24 april. Dan is de doorgang Overzetweg-Driekerkenstraat terug open voor alle verkeer, maar zal de Trakelweg, beter gekend als ‘het jaagpad’ afgesloten worden. Voor fietsers en voetgangers is er dan een omleiding voorzien via de Wevelgemsevoetweg over de Driekerkenstraat naar de Vrije Aardstraat om zo weer op de Trakelweg te komen, en ook in de andere richting.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier