Renovatie Oostendse straten gaat verder

Redactie KW

De renovatie van het openbaar domein in Oostende gaat ook deze legislatuur verder. Volgens burgemeester Jean Vandecasteele is er in de zes jaar zo’n 36 miljoen euro beschikbaar voor openbare werken, stads- en andere middelen samengeteld.

Het stuk Nieuwpoortsesteenweg van Petit Paris tot aan het kruispunt met Eduard De Cuyperstraat en Heilig-Hartlaan wordt in een nieuw kleedje gestopt. (Foto RB)

Momenteel worden de nutsleidingen vernieuwd in het laatste stuk Frère-Orbanstraat, van het Vlaams Plein tot aan de Boogschuttersstraat. “Die werken zullen klaar zijn tegen de zomer van 2016”, vertelt de burgemeester. “Oostende investeert er, samen met de watermaatschappij TMVW, goed één miljoen euro. Begin 2015 beginnen we met de renovatie van het stuk Nieuwpoortsesteenweg van Petit Paris tot aan het kruispunt met de Eduard De Cuyperstraat en de Heilig-Hartlaan, de weg naar de Heilig-Hartkerk (foto). Tegelijk willen we ook de Sportstraat, de Frans Musinstraat, de Velodroomstraat en de Wellingtonstraat aanpakken. We weten nog niet of we met het stuk Nieuwpoortsesteenweg of met de zijstraten beginnen of de beide tegelijk zullen beginnen. In elk geval zullen Velodroomstraat en Wellingtonstraat nooit tegelijk open liggen, zodat de brandweer altijd kan uitrukken.”

In 2016 wil de stad ook beginnen met de renovatie van de Steensedijk tussen Torhoutsesteenweg en Nieuwpoortsesteenweg. De burgemeester is ook al bezig met het openbaar domein in de nieuwe stadswijk op de Oosteroever. “We hebben plannen om een 150 meter lange waterpartij te realiseren langs de Victorialaan, de straat die evenwijdig met de Hendrik Baelskaai loopt”, zegt hij.

(HH-foto RB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 31 oktober.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier