Reizigers zitten twaalf uur vast op luchthaven van Oostende

Redactie KW

Zo’n 160 reizigers zaten dinsdag meer dan twaalf uur vast op de luchthaven van Oostende.

Voor de passagiers die dinsdagmorgen op reis vertrokken naar het Spaanse Malaga begon de vakantie in mineur. Hun vliegtuig van Jetairfly dat om 6 uur zou vertrekken vertoonde technische problemen. De herstellingswerken zorgden voor vertraging, maar daar zou het niet bij blijven. De tegenslagen volgden elkaar op.

Toen het vliegtuig vertrekkensklaar was op de runway, werd het toestel aangereden door een wagen van de luchthaven. “Dergelijke aanrijdingen kunnen wel eens gebeuren op het luchthaventerrein. De schade was niet zo groot, maar met een bluts en een buil kan een vliegtuig natuurlijk niet vertrekken“, duidt woordvoerder Hans Vanhaelemeesch. De passagiers moesten de start van hun vakantie noodgedwongen nog wat uitstellen. Om de reizigers niet in de kou te laten staan, liet Jetairfly een Boeing overvliegen vanuit Charleroi.

Vervangtoestel… met technisch defect

Maar nog waren de problemen niet van de baan. Ook dit toestel vertoonde een technisch defect. “De wet van Murphy blijkbaar. Niets ernstig, maar er zijn reglementen en als touroperator moet je op vlak van veiligheid je verantwoordelijkheid nemen”, zegt Vanhaelemeesch.

Jetair ving alle reizigers in de mate van het mogelijk op. “Er werden maaltijden en drank aangeboden, en we probeerden alle informatie die beschikbaar was te communiceren“, zegt Vanhaelemeesch. Nadat wat later ook het tweede technische mankement van de dag verholpen was, konden de passagiers eindelijk opnieuw aan boord. Het duurde uiteindelijk tot 18.20 uur alvorens de Boeing 737-800 OO-jaV ‘Happiness’ vanuit Oostende vertrok naar Malaga. Bijna 12,5 uur later dan het voorziene vertrekuur, en ruim 14 uur nadat de eerste reizigers op de luchthaven toekwamen.

“Een dag om nooit meer te vergeten. En niet voor herhaling vatbaar. Zowat alles wat kon tegenvallen viel tegen vandaag“, hoorden we een luchthavenmedewerker haar werkdag afsluiten.

(DJ – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier