Rechter tegen beschonken vrouw: “Kom eens hier en blaas eens in mijn gezicht”

Redactie KW

De vrouw kreeg een boete van 2.400 euro en een rijverbod van één maand, maar vond die straf zelf te zwaar.

“Mevrouw, kom eens hier en blaas eens in mijn gezicht.” Politierechter Peter Vandamme deed een beklaagde een wel heel opvallend voorstel. Hij wilde daarmee verifiëren of de vrouw al gedronken had. En of hij een antwoord kreeg. “Oew, madam. Ik val bijna omver. Uw adem stinkt een uur in de wind naar alcohol. U staat hier gewoon onder invloed voor mij.”

Ook haar dossier toonde aan dat de vrouw met een probleem kampt. Ze was maandag al voor de politierechter moeten verschijnen voor rijden onder invloed. En dinsdag moest ze zich verantwoorden omdat ze in april tegen de gevel van een café in de Nieuwstraat in Torhout reed. Ze vluchtte weg en reed in de Oostendestraat tegen een geparkeerde wagen. Van daaruit ging ze te voet naar huis.

De vrouw kreeg een boete van 2.400 euro en een rijverbod van één maand. Daarbovenop gaf de rechter haar nog eens een levenslang rijverbod. “U bent duidelijk verslaafd aan de drank en hoort niet op de weg“, klonk het.

R.C. zelf vond die straf wat overdreven. “Er zijn er hier die veel meer uitgestoken hebben dan ik en die krijgen maar zes maanden rijverbod”, zegt ze. “Bovendien heb ik helemaal niet gedronken. Ik drink al enkele maanden niet meer. Vanmorgen dronk ik enkel een watertje.” Volgende week moet de zestiger trouwens nog eens naar de rechtbank komen. Om zich te verantwoorden voor een ander ongeval met vluchtmisdrijf.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier