Rechter oordeelt over reclameborden die na jaren langs de weg plotseling ‘ongeoorloofd’ blijken te zijn

Redactie KW

De rechter in Ieper kreeg maandag in één klap twee dossiers op zijn tafel in een kwestie van ongeoorloofde publiciteit op een toeristische verkeersweg.

In het eerste dossier stond de gepensioneerde landbouwer Willy V. (83) uit Staden terecht. Sinds jaar en dag prijkt er publiciteit op de gevel van zijn woning. De verdediging had het over het Koninklijk Besluit dat gebrekkig en totaal verouderd is en was verwonderd dat dergelijke zaak nu plots wel voor de rechter komt. Hij pleitte de vrijspraak, omdat zijn cliënt alleen maar zijn gevel ter beschikking stelt en de aangebrachte publiciteit zelf niet kan verwijderen zoals gevraagd. De man zelf kreeg opschorting, de firma Media Town die verstek gaf kreeg een boete van 12.000 euro waarvan 3.000 euro effectief. De zaakvoerder, die ook moest verschijnen, kreeg bij verstek een effectieve boete van 1.200 euro.

In de tweede zaak betrof het Filiep V. (46) uit Ingelmunster. De publiciteit aan de ingang van zijn bedrijf Dadiflor in Dadizele werd er meer dan twintig jaar geleden aangebracht door de vader van de beklaagde en nooit werd daar enige opmerking over gemaakt. De beklaagde kon zich ook niet vinden dat juist hij voor de rechter komt, “want op die baan staan er tientallen publiciteitsborden.” Hij kreeg opschorting van straf.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier