Rechter neemt Mitsubishi af van wegpiraat die opzettelijk jonge vrouw aanreed

Redactie KW

Een wegpiraat die een jonge vrouw met opzet op de snelweg aanreed, is zijn wagen kwijt. De politierechter nam zijn Mitsubishi af.

“Ik ben blij dat hij zijn straf heeft gekregen”, zegt het slachtoffer.

“Dat is iemand die zijn wagen letterlijk als wapen gebruikt. En wapens, die moeten wij verbeurd verklaren”, was politierechter Peter Vandamme duidelijk tegen Ronny G. (62) uit Vloesbergen. Hij reed in augustus vorig jaar opzettelijk een andere wagen aan langs de snelweg. “Hij kwam naast me rijden, keek me even aan en week uit“, vertelt slachtoffer J.T. (25) uit Veurne. “Ik begon te slingeren, maar kon de auto uiteindelijk op de baan houden. Dit had wel veel erger kunnen aflopen.”

Het incident gebeurde op de autosnelweg in Beernem. J.T. reed er op de linkerrijstrook en was aan het inhalen. Maar dat ging duidelijk niet snel genoeg naar de zin van Ronny G. Hij trok met zijn lichten en maakte veel misbaar. “Maar ik kon niet uitwijken”, zegt J. “Toen ik dat uiteindelijk wel kon, ging ik naar het rechterrijvak. Hij kwam naast me rijden en wreef met zijn wagen tegen de mijne. En dat terwijl ik nog aan 120 kilometer per uur aan het rijden was.”

Die wagen wou die andere echt van de weg rijden

J. was enorm geschrokken, maar kon de nummerplaat van de wegpiraat noteren. Ze reed onmiddellijk naar de politie om haar verhaal te doen. Gelukkig voor haar stapte een dag later ook een professor uit Sint-Katelijne-Waver naar de politie. Hij had het voorval zien gebeuren en wilde dat toch komen melden. “Die wagen wou die andere echt van de weg rijden“, zei hij. “Ik weet niet of hij er echt is tegen gereden, maar er kon alleszins letterlijk geen ei meer tussen.”

De advocaat van de wegpiraat ging daar niet mee akkoord. “Hij is daar inderdaad geweest, hij was op weg naar de kust. Maar er is daar nooit sprake geweest van een aanrijding. Hij ontkent dan ook de beweringen van die jonge vrouw”, klonk het.

De politierechter hechtte toch meer belang aan de andere kant van het verhaal. “Het is echt een schande”, oordeelde hij. Hij gaf Ronny G. een boete van 300 euro en een rijverbod van zes maanden. Als hij zijn rijbewijs nog terug wil krijgen zal hij moeten slagen voor een theoretisch en praktisch examen. Bovendien werd zijn wagen, een witte Mitsubishi ASX, verbeurd verklaard.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier