Randparking TransEuropa Ferries blijft open in Oostende

De randparking loopt achter de perrons en is bereikbaar via perron 1. (Foto HH)
Redactie KW

De randparking op de vroegere terreinen van TransEuropa Ferries blijft zeker nog een jaar open.

Het stadsbestuur opende deze gratis parking met meer dan 2.000 plaatsen – sommigen zeggen: 3.000 plaatsen – aan het begin van de zomer. Na overleg met de NMBS werd nu beslist om de parking open te houden tot het nieuwe parkeergebouw aan het station er is. Dat zal vermoedelijk nog een jaar duren. Daarna bekeken of de randparking gesloten wordt of open blijft naast het nieuwe parkeergebouw.

“Met de NMBS moet nog een financiële afspraak gemaakt worden, maar het openblijven van de parking is verworven”, zegt schepen Jean Vandecasteele. “De bezetting is nu al een succes en groeit nog. De parking wordt gebruikt door pendelaars, maar ook door bezoekers en shoppers. Als het parkeergebouw klaar is, zullen in de week vooral pendelaars er hun wagen plaatsen, maar we zullen de NMBS vragen om het in het weekend ook open te stellen voor bezoekers.”

De hoofdingang van de randparking bevindt zich even buiten het centrum, namelijk ter hoogte van de Camerlinckstraat-Sloepenstraat-Stapelhuisstraat. Eens de ingang voorbij, kan men doorrijden tot net achter het station. Via een voetgangersdoorgang aan perron 1 komt men onmiddellijk in het stadscentrum. Het stadsbestuur zal de randparking in samenwerking met Toerisme Oostende vzw en met Centrummanagement vzw intens promoten. Er komen wegwijzers vanaf het Kennedyrondpunt en vanaf de andere randparkings aan ‘t Bosje en het Maritiem Instituut Mercator. Als die vol staan, vinden bezoekers zo vlot de weg tot de randparking op de TransEuropa-terreinen.

(HH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier