PZ Vlas testen karavaan duurzame vervoersmiddelen uit

© Foto JVGK
Redactie KW

De PZ Vlas neemt sinds 23 mei en nog tot met dinsdag 6 juni 2017 deel aan de woon-werkcampagne “de testkaravaan komt eraan!”, een initiatief van de Provincie West-Vlaanderen.

Alle politiemensen die zin hadden om comfortabel en vooral duurzaam naar het werk te zoeven op een elektrische fiets, of graag eens een kwalitatieve vouwfiets wilden uitproberen in combinatie met de trein, of samen met kinderen dolgraag eens de bakfiets uitprobeerden op weg naar school en werk, konden zich aanbieden als testpersoon.

Maar liefst 62 collega’s van de PZ Vlas gingen in op het initiatief. Zij kregen de mogelijkheid om gedurende twee weken een duurzaam vervoermiddel gratis uit te testen voor hun rit van en naar het werk.

De vervoermiddelen die ze kunnen uittesten, vormen een heuse karavaan: elektrische fietsen, vouwfietsen, elektrische bakfietsen, fietskarren, blue bike vouchers, probeerpassen van de NMBS en De Lijn, voor wie wenste te carpoolen, kon uitgekeken worden naar een carpoolpartner.

Achteraf is er de mogelijkheid om de uitgeteste fiets aan te kopen. Deelnemen loont zeker de moeite, want alle deelnemers maken kans op een prijs uit de prijzenpot, met als hoofdprijs: een elektrische fiets! Bij deze afsluiter kwam niemand minder dan Johan Museeuw de prijsuitreiking doen. Ook korpschef Rino Defoor en Kortrijks schepen van Mobiliteit Axel Weydts, eveneens provincieraadslid, waren hierbij aanwezig.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier