PZ Spoorkin start zomerbobcampagne in Lo

Foto KVCL
Redactie KW

Zaterdagvoormiddag startte PZ Spoorkin hun zomerbobcampagne op het kruispunt van de Oude Eiermarkt met de Willem Van Loolaan in Lo. Tegen de middag had nog niemand positief getest.

“We maken voor het eerst gebruik van een sampletoestel”, zegt commissaris Toon Fonteyne van PZ Spoorkin. “Hiermee kunnen we alle bestuurders aan een eerste controle onderwerpen door hen gewoon in het toestel te laten blazen. Zo hebben we al meteen een eerste indicatie. Zonder sampletoestel konden we maar een beperkt aantal ademtests doen. Nu voeren we maar een ademtest na een positieve indicatie van het toestel en kunnen we veel gerichter controleren.”

Tegen de middag waren al zo’n honderd chauffeurs gecontroleerd, allemaal negatief. Drie personen moesten wel onmiddellijk een boete betalen voor het niet dragen van hun autogordel en een voor het ontbreken van een nummerplaat.

“Nog het hele weekend zijn we met een team van zes personen op pad”, aldus nog commissaris Fonteyne.

Bij een grootschalige onaangekondigde verkeersactie vorige week zaterdag werden 7 rijbewijzen ingetrokken. In de toekomst zullen nog dergelijke acties volgen. (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier