Provincie deelt prijzen Testkaravaan uit in politiezone RIHO

Johan Musseeuw mocht de prijzen uitreiken aan de winnaars van de Teskaravaan. Pieter Naert (8ste van links op de foto) won de elektrische fiets. © Foto Provincie West-Vlaanderen
Redactie KW

Donderdag maakte de provincie de prijswinnaars bekend van de woon-werkcampagne de ‘Testkaravaan’. Pieter Naert won de hoofdprijs, een elektrische fiets van Venturelli.

Burgemeester Kris Declercq van Roeselare wees op de prijsuitreiking op een aantal ‘fietsvoorbeelden zoals Johan Musseeuw, maar ook de Politiezone RIHO waar men duurzaam woon-werkverkeer stimuleert. “Omdat het Accent Business Park niet goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en het aantal parkeerplaatsen er beperkt is, zet onze politiezone al jaren volop in op de fiets”, aldus zonechef Curd Neyrinck.

“Jaarlijks fietst het personeel 100.000 kilometers en meer dan de helft ervan komt regelmatig met de fiets naar het werk. Om die fietscultuur extra in de verf te zetten, deden we de voorbije zestien dagen mee aan de provinciale woon-werkcampagne de Testkaravaan. We willen daarmee onze medewerkers nog eens extra stimuleren om naar het werk te komen met een duurzaam vervoermiddel. Zeventien collega’s konden van 28 juni tot 14 juli gebruikmaken van een door hen gekozen vervoermiddel: een elektrische fiets, een bakfiets of een stadsfiets. Nog eens negentien registreerden zich al als duurzaam in hun keuze van woon-werkverkeer. Samen fietsten ze in die periode 6460 kilometers en stootten bijna 1 ton minder CO² uit. Met dank van ons Eco-team.”

Heel wat voordelen

“Door 80 elektrische fietsen in de testvloot van de Testkaravaan op te nemen wil de provincie bedrijven en openbare besturen kennis laten maken met de voordelen om naar het werk te komen met de elektrische fiets. “De tijd dat die alleen voor ‘oudjes’ bestemd was is definitief voorbij”, zegt provincieraadslid Marc Vanwalleghem. “Steeds meer werkenemers zien het voordeel van de e-fiets in: geen last van tegenwind, nooit meer bezweet op het werk aankomen, geen files meer… En een haalbare kaar voor wie plusminus 15 kilometer van het werk woont.”

De Testkaravaan was dit jaar te gast in 21 bedrijven en bereikte daarmee al 9.500 werknemers. “De interesse blijft groot en voor volgend jaar schreven nu al 15 bedrijven in. De provincie zet verder ook in op allerlei fiets bevorderende maatregelen en campagnes.”

Johan Musseuw mocht de prijswinnaars feliciteren. Pieter Naert kreeg de hoofdprijs, een, elektrische fiets. “Ik woon in Ingelmunster en dat is ongeveer 7 kilometer van het Accent Business Park”, zegt hij. Op twee dagen na ben ik die zestien dagen met de elektrische fiets naar het werk gekomen. En dat viel bijzonder goed mee, ook als het niet windstil was. Ik kwam in elk geval niet bezweet op het werk, wat wel zo was als ik met een niet elektrische fiets naar ‘t werk kwam.”

Politiepersoneel uitgesloten

De andere winnaars: Giovanni Malysse, Thomas Van Hoorenn Dimitri Derijckere en Anthony Hoornaert kregen een reisttas; Dries Claeys, Sven Courtens, Nico Deleu en Nicole Cracco (de enige vrouw in het gezelschap) kregen een waardebon van 30 euro. Het politiepersoneel dat niet in het ABP-gebouw werkt, maar in één van de drie politieposten in Roeselare, Hooglede en Izegem, mocht van de provincie niet meedoen aan de Testkaravaan en dat was toch niet naar de zin van enkele van die ‘externe’ personeelsleden.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier