Protest tegen fietspad achter Steensedijk

Redactie KW

Er heerst ongerustheid over de aanleg van een fiets- en wandelpad achter de tuinen van de Steensedijk omdat omwonenden angst hebben voor vandalisme en diefstal.

Om het Groen Lint rond Oostende verder af te werken wil het stadsbestuur een fiets- en wandelpad maken aan de achterkant van de huizen langs de Steensedijk. Dit pad zou vooral voor de schoolgaande jeugd worden gebruikt.

Anna Vermeesch is helemaal niet opgezet met de plannen van Stad Oostende. “Het vele fiets- en wandelverkeer zou het risico op vandalisme en diefstal in onze tuinen enorm doen toenemen. De zwakke weggebruikers passeren vlak naast de omheiningen van de tuinen. De Steensedijk verdient inderdaad een grondige heraanleg, maar misschien met een fietspad als onderdeel van de rijweg. Desnoods moet parkeren maar langs een zijde verboden worden om zo plaats voor de fietser te creëren.”

Burgemeester Jean Vandecasteele reageert kort: “De Steensedijk beschikt op die plaats over onvoldoende breedte om een fietspad op de rijweg aan te leggen. Een haag aanplanten langs het fietspad kan misschien tegemoet komen aan de verzuchtingen. In elk geval laten we het algemeen belang primeren.”

(BVO-foto BVO)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht van vrijdag 30 januari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier