Protest tegen doorknippen Krekelstraat in Izegem

Bernard Despiere, Dirk Ostyn, Eddy Wastyn, Jean-Claude Coelembier, schepen Kurt Himpe, Luc De Moor en Guy Daenens. © Frank Meurisse
Redactie KW

Wijkbewoners van Becelaeres Hof hebben aan schepen Kurt Himpe een lijvige petitie overhandigd, met de vraag om de knip in de Krekelstraat ongedaan te maken.

De knip, ongeveer ter hoogte van het JOC De Schuur, werd enkele maanden geleden ingevoerd met een proefopstelling, in de vorm van enkele grote bloembakken op het wegdek. Dit omdat gebleken was dat dit deel van de Krekelstraat vrij intensief gebruikt werd als sluipweg van de Rijksweg (komende van Roeselare) naar het stadscentrum toe. Tegelijk wil het stadsbestuur op die manier de beide zijden van het domein van het sport- en recreatiecentrum met elkaar verbinden.

De actievoerders vinden alvast dat dit een miskleun is.”Enkel de joggers hebben er baat bij dat er geen doorgaand verkeer meer is“, zegt Jean-Claude Coelembier. “We begrijpen niet dat stad eerst vertragende maatregelen neemt in de Heilig-Hartstraat aan de Bellevueschool,om daarna de wijkbewoners te dwingen langs diezelfde straten een omweg te maken om naar de Burgemeester Vandenbogaerdelaan te rijden. Dat brengt precies méér verkeer aan de ingang van de school met zich mee. Aan het zwembad staan aan weerszijden auto’s geparkeerd, met opstoppingen tot gevolg. Dit is gevaarlijk voor de fietsers”, aldus nog de mensen van Becelaeres Hof, die vinden dat de beslissing niet democratisch genomen is.

Schepen van mobiliteit Kurt Himpe (N-VA) belooft om de situatie volgende maand te evalueren. (IB)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Izegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier