Proefopstelling met verkeerseilanden verdwijnt alweer in Gits

Redactie KW

Dat liet schepen Rik Vanwildemeersch maandagavond weten op de gemeenteraad van Hooglede.

Naast de basisschool in de Gitsbergstraat in Gits werden recent appartementen opgetrokken. Om de verkeersveiligheid te verhogen, werd daarom maandenlang eenrichtingsverkeer ingevoerd. De schooldirectie vond het een prima oplossing en vroeg zelfs om dit concept te behouden, ook na de werkzaamheden. Als alternatief werd echter opnieuw tweerichtingsverkeer ingevoerd, maar nu met inplanting van verkeerseilanden links en rechts van de school.

“Ondertussen lieten we een enquête uitvoeren”, gaf schepen Rik Vanwildemeersch (CD&V) mee op de gemeenteraad van maandagavond. “Daaruit blijkt dat de meeste bewoners liever geen eenrichtingsverkeer hebben en dat ze ook die verkeerseilanden liever kwijt dan rijk zijn. Morgen, dinsdag, laten we ze wegnemen.”

Kortom, zo komen we opnieuw tot de verkeerssituatie van voor de bouwwerken. Waarop oppositieraadslid Lies Colpaert (NVA-Plus) opmerkte: “Misschien had je beter eerst die enquête afgenomen. Dan was die proefopstelling met verkeerseilanden zelfs niet nodig geweest.”

(JD – Foto JD)

Lees alles over de gemeenteraad van Hooglede nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier