Problemen met verkeerslichten aan oprit E403 in Lichtervelde van de baan

De problemen met de verkeerslichten werden woensdag aangepakt. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De problemen met de verkeerslichten langs de Koolskampstraat (N35) in Lichtervelde, aan het op- en afrittencomplex van de E403, zouden van de baan moeten zijn. Dat bevestigt het Agentschap Wegen en Verkeer.

Van februari tot Pasen 2016 vonden aan het op- en afrittencomplex van de E403 in Lichtervelde wegenwerken plaats. Er werden ook driekleurige verkeerslichten geplaatst en net die bleken de afgelopen dagen voor problemen te zorgen. In de Facebookgroep ‘Ge zie va Lichtervelde a je nog weet da…’ regende het woensdag negatieve reacties over die lichten. “Of je nu om 7.30, 8 of 8.30 uur vertrekt, elke dag stapvoets verkeer in de Koolskampstraat tot je op de E403 geraakt. Zijn die verkeerslichten wel goed afgesteld?” vroeg iemand zich af.

Probleem opgelost

Peter Himpe, diensthoofd van de wijkpolitie van Lichtervelde, mengde zich in de discussie en gaf aan dat een softwarefout aan de basis lag van de problemen. En dat die vandaag woensdag opgelost werden. Dat bevestigt Eveline Vandecaetsbeek van het Agentschap Wegen en Verkeer. “Al voor de kerstvakantie werd een kleine aanpassing gedaan. Daar is een foutje gemaakt, maar dat zorgde tijdens de vakantie niet voor problemen. Waarschijnlijk omdat er toen minder verkeer was. Deze week kwam er wel een melding. De mensen stonden op de N35 net iets te lang voor het rood licht, wat voor files zorgde. Maar dat is bij deze dus opgelost.”

(TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier