Poperingse wandelpaden worden opengesteld voor fietsers

Redactie KW

Het stadsbestuur startte recent met het aanpassen van de signalisatie bij de verscheidene wandelpaden en doorsteken in het stadscentrum en in de deelgemeenten.

Voortaan zullen fietsers van genoemde verbindingen kunnen gebruik maken als veiligere alternatieven voor de gewone wegen.

“Deze aanpassingen passen in een algemene tendens in Vlaanderen waarbij er steeds meer aandacht uitgaat naar slimme mobiliteitsschakels”, zegt schepen van Mobiliteit Pieter Marchand (CD&V). “Daarnaast sluit dit ook aan bij het door het stadsbestuur ondertekende SAVE-charters voor meer verkeersveiligheid en sterk fietsbeleid.”

Intussen werd de signalisatie al aangepast voor het Molenwegelwandelpad, waarop fietsers nu dus al officieel worden toegelaten, als veilige alternatieven voor de gewone wegen. In de komende tijd gebeurt dit ook in de Quintenswandeling en vervolgens komen ook de verscheidene korte doorsteken aan bod.”

“Aanpassing van signalisatie betekent dat verbodsborden worden verwijderd indien deze aanwezig zijn en er F99-aanwijzingsborden worden geplaatst met pictogram van voetganger en fietser. Aanpassing van beugels betekent dat de aanwezige beugels worden verplaatst om de doorgang voor fietsers vlotter te laten verlopen. Op sommige plaatsen worden deze zelfs volledig verwijderd”, aldus nog schepen Pieter Marchand. In het totaal worden in groot-Poperinge een 25-tal wandelwegen toegankelijk voor fietsers.

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier