Poperinge voorziet parkeerstrook in midden van her aan te leggen weg

Redactie KW

De gemeenteraad besliste maandagavond om de Burg. Deschodtlaan volledig her aan te leggen.

Dit zal gebeuren via een totaal nieuw concept. In het midden van de rijweg wordt een parkeerstrook voorzien, die langs beide zijden oprijdbaar zal zijn. De parkeerstrook wordt herhaaldelijk onderbroken door een strook groen. Beide rijstroken worden voorzien in asfaltbeton, en de voetpaden worden aangelegd in betonstraatstenen. De kosten worden geraamd op 228.737 euro.

Volgens schepen Pieter Marchand (CD&V) waren de bewoners tijdens de infovergadering akkoord met dit nieuwe ontwerp. “Zo wordt de snelheid in de straat beperkt, zonder verkeersremmers te moeten aanbrengen, en bovendien is er daar een lage parkeerdruk, en is het fietsvriendelijk. Tevens was deze optie de goedkoopste van de drie voorgelegde scenario’s”, aldus de schepen.

Marie-Claire Tilleman (Open VLD) vroeg waarom er geen gescheiden rioleringsstelsel komt. Burgemeester Christof Dejaegher (CD&V) antwoordde dat dit weinig zin heeft. “Het water loopt rechtstreeks via de collector naar het zuiveringsstation, dat niet zo ver af is. Bovendien is de riolering nog in goede staat. Indien we laten afvoeren via de Brugge- of Ieperstraat, zou het water weer in een gemengde riool lopen. Zinloos dus, want er zijn in de nabije toekomst geen werken voorzien in beide straten.”

(AHP-foto MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier